Nieuws

Waalwijk Royal Leather

op 21/07/2022

2022 02 10 09.40.05

Een eyecatcher in Waalwijk

Waalwijk Royal Leather. Zo heet het unieke armatuur dat is toegepast op het compleet vernieuwde Raadhuisplein en de Markt in Waalwijk. Lightronics heeft het armatuur mogen ontwikkelen en produceren in samenwerking met de gemeente Waalwijk, ontwerpbureau Burobol en Arjen van der Cruijsen Lichtontwerp.

Dit ontwerp is geïnspireerd op de rijke historie en nog steeds bloeiende leer- en schoenenindustrie van Waalwijk en de Langstraat. In de lichtkap van het armatuur zijn verschillende elementen van de gemeente Waalwijk verwerkt, zoals een leermotief en een doorzichtige uitsparing in de vorm van het ‘Wet Blue’ logo. 

De lampen zijn geproduceerd door Lightronics en zij hebben ons de opdracht gegeven om die elementen, o.a. leer en koper op deze armaturen te verwerken. Super tof, maar ook een flinke uitdaging bleek wat betreft uitvoering en materiaalkeuze. 

De wens was om de buitenzijde van de lampenkappen uit te voeren in lederlook en binnenzijde een warme koperkleur. De meeste wrapfolies in lederlook zijn nl. alleen voor interieurs geschikt, voor binnen dus. Dit hebben we uiteindelijk opgelost met een full colour print.

De koperfolie was ’niet op voorraad’. Een probleem waar elk bedrijf op dit moment mee te maken heeft. We hebben direct geschakeld, stad en land afgebeld en bij collega bedrijven de laatste meters folie opgekocht.

Uiteindelijk mag het resultaat daar zijn.

Waalwijk Royal Leather

In opdracht van Lightronics

Waalwijk Royal Leather 2

Unieke armaturen welke zijn toegepast op het compleet vernieuwde Raadhuisplein en de Markt in Waalwijk

Dré Lommers, brengt kleur tot leven!